Właśnie jestem po wymianie tylnych sprężyn a dokładniej po dołożeniu sprężyn wspomagających firmy Mak kolor niebieski. Ogólnie z wymianą nie było większych problemów auto nie może mieć więcej niż 10 tyś km i nie więcej niż 6 miesięcy. W ASO na podnośniku porobili foty org. sprężyn zmierzyli miarą wysokość od środka piasty do rantu nadkola. Minimalna wysokość to 38,4 ja miałem 36,8 obecnie mam 40,3. Pomiar wykonywany był przy dwóch pełnych zbiornikach bez koła zapasowego. Następnie zmierzono naciski na przednią i tylną oś i zważono całe auto. Po wykonaniu całej procedury pomiarowej decyzję o wymianie otrzymałem tego samego dnia. Ogólnie nie polecam wymiany springów w ASO w Gdańsku, spierdzielili mi pomiary i moja reklamacja została odrzucona , " zasugerowano mi abym udał się na złomowiec w celu zważenia pojazdu" wtedy prawie wybuchłem :twisted: cała procedura reklamacji do momentu odpowiedzi od ASO trwała około miesiąca MASAKRA. Po tej sytuacji zrezygnowałem z usług tego serwisu i ponownie problem zgłosiłem w Starogardzie Gdańskim gdzie został on rozwiązany przy dwóch wizytach okres od zgłoszenia do wymiany cztery dni, obsługa i podejście do klienta i do sprawy pierwsza klasa.
[O2] Problem z tylnym zawieszeniem Octavia II FL, sprężyny
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Jutro wyjazd do W-wy. Bagażnik zapakowany w 60%. Zbiornik paliwa pełen po sam korek ... wrażenia na sprężynach nie zrobiło to chyba "żadnego"
(szkolenie 7-19 kwiecień - proszę nie pisać na PW).
[ Dodano: Nie 07 Kwi, 13 20:45 ]
Przejchałem dziś 500 km. 3 osoby na pokładzie, pełen bak paliwa (full) i całkowicie zapakowany bagażnik - nienaczne obniżenie zawieszenia w stosunku do poprzedniego ori wielka różnica na +. Prowadzenie, amortyzacja bardzo dobra. Lesjo HD bardzo dobrze się spisały, jestem zadowolony.PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Gosek007, pewnie Mady wspomagające beda założone pomiędzy te co masz pare stron wstecz jest zdjęcie jak to wygląda
Mariusz
Spoty Tarnowskie
Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy
Komentarz
-
-
U mnie założyli MADy do wcześniej już zmienianych na twardsze, sprężyn. Mam teraz kombinację BFki + MADy i trzyma wymiar nawet na pełnym zbiorniku do tego hak, ale komfort z deka osłabł...Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
fajny52, myślałem o innych rozwiązaniach, ale do póki jest auto na gwarancji to niech ASO za mnie myśli...Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Po dołożeniu sprężyn
Właśnie wróciłem z ASO w Radomiu i zostały mi dołożone sprężyny z tyłu. Od razu widać różnicę na poniższych zdjęciach. Samochód stoi wyżej i prowadzi się lepiej na zakrętach bo tak to się bardzo kładł na jedną stronę Niestety kolejna usterka się pojawiła mianowicie tylna wycieraczka nie wraca na swoje miejsce tylko zostaje tak ok 7 cm nad rantem szyby. Ale to juz zareklamowane i będą mi wymieniać na kolejnym przeglądzie bo stwierdzili uszkodzony silnik wycieraczek.
Komentarz
-
-
Gosek007, jaki masz teraz zestaw? MADy i ...?Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOJak będę wracał za tydzień w piątek to zmierzę.
[ Dodano: Pią 12 Kwi, 13 20:35 ]
Zamieszczone przez Gosek007mkania777 mam te mady i standardowe sprężyny i jak na pierwsze odczucia to jest git
Komentarz
-
-
leonn, ale to jest aż 30mm różnicy, więc jest dobrze. A jak myślałeś, że jak załadujesz to nadal będzie trzymał wymiar? Wiesz jakie musiałby być twarde??!Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
Komentarz
-
Komentarz